FREE MUSIC
FREE GAMES
FREE ADVICES

     

Yo! Listen one of the super cool online radios. No commercials, just quality music! (courtesy of Digitally Imported).
 

 

 Listen NOW!   MP3 stream - click here for more info on this format   aacPlus - click here for more info on this format  Windows Media - click here for more info on this format   

 

Trance

  Vocal Trance
  Chill out
  Deep House
  Hard Dance
   Euro Dance
  Progressive
  Goa-Psy Trance
  Hard Core
  DJ Mixes
  Lounge Beta
Ambient
Drum 'n' Base
Classic Electronica
Breaks
Gaber
Mostly Classical
New Age
Classic Guitar
Smooth Jazz
Top hits
Best of 80's
Roots reggae
Hits 70's
Country
Modern Jazz
Salsa

Concepte in comunicare

 

Tehnologia avansata din ultimele decenii a fortat limitele comunicarii clasice, in care experti, a caror experienta era un lux al bugetelor solide, lucrau necontenit pentru transportarea informatiilor prim mijloace considerate acum demodate, precum telex-ul sau posta, trecandu-se la forme avansate de comunicare precum posta electronica sau chat-ul.

Totusi, acest avant al tehnologiilor de comunicare ne-a adus intr-un punct in care este practic imposibil sa anticipam cursul tehnologiilor in comunicatii.

Din punctul de vedere al dezvoltarii de aplicatii pentru comunicare, specialisti din toata lumea se axeaza spre dezvoltarea de algoritmi din ce in ce mai puternici de comprimare si transmitere a datelor, bazati fie pe forme moderne ale algoritmilor clasici de comprimare a datelor dezvoltati de Lempel si Ziv in 1977 si David Huffman in 1952, fie pe algoritmi specializati pe tipuri de informatie, precum MPEG (comprimare audio si video), toate acestea in vederea cresterii calitatii si vitezei de transfer a datelor. Acesti algoritmi au fost dusi la extrem prin folosirea retelelor neuronale, care implementeaza astfel elemente de inteligenta artificiala in procesul de comunicare.

Pe langa tendinta de a comprima informatia este si aceea de a o codifica, protejandu-i astfel confidentialitatea prin encriptari performante si prin sesiuni de lucru securizate (spre exemplu SSL).

Totodata, din punctul de vedere al echipamentelor ce folosesc acesti algoritmi se poate spune ca posibilitatile sunt nelimitate; de la simplele conexiuni dial-up s-a ajuns la conexiuni de tip wireless sau prin satelit, disponibile orcarui doritor de performante in domeniu, culminand in ultima instanta cu fibrele optice care au spart orice record de viteza in domeniul transferurilor de date.

Cu toate acestea, se tinde sa se piarda din vedere insusi un concept fundamental al aplicatiilor de comunicare, si anume ca informatia, in orice forma a ei, trebuie transmisa de la sursa catre destinatie printr-o metoda de comunicare.

Daca acest concept ar fi urmat de firmele creatoare de software pentru comunicatii, atunci am putea fi martorii unor aplicatii care ar oferi, atat o drastica inlesnire a procesului comunicarii cat si posibilitatea de a manevra informatia cu o flexibilitate neantalnita la momentul actual; spre exemplu, o astfel de aplicatie ar putea avea capacitatea de a transmite fisiere de date, a comunica real-time prin Internet  si in acelasi timp, sa zicem, sa trimita si fax-uri sau mesaje SMS pe telefoane mobile.

Deci, o aplicatie care ar fi conceputa pe module, si anume, programul principal sa foloseasca un anumit modul pentru o anumita metoda de transfer a informatiei, ar putea face fata evolutiei comunicarii prin faptul ca poate folosi, ulterior, module viitoare, create la aparitia unei noi metode de transmisie a datelor, spre deosebire de aplicatiile din prezent care sunt in general limitate doar la o anumita forma stricta de comunicare, spre exemplu e-mail sau chat, lucru care forteaza comunitatile de programatori, utilizatori, afaceristi, etc. de azi sa foloseasca o aplicatie diferita pentru aproape fiecare metodele de comunicare mai sus pomenite, provocand probleme majore in compatibilitatea dintre ele, probleme atat consumatoare de timp si resurse financiare, cat si provocatoare de intarzieri si erori in date.

Valeriu Palos

 

Related links:
 
 1. Tendencies in Information Technologies with Direct Applicability in Marketing

 2. Retelele si impactul lor asupra IMM-urilor

 3. Pericolele marketingului personalizat

 4. E-Marketing vs Direct Marketing

 5. SE POT REDUCE FACTURILE TELEFONICE?

 6. Concepte in comunicare

 7. BANCILE PE INTERNET

 8. Avantajele apelarii la o a doua opinie firmele de consultanta

 9. 25 de motive pentru care un site te ajuta in afaceri

 10. Search Engine Optimization
   

Home

 
15 Ways to Create an Air of Power

How to Ask for a Phone Number

How to Ask for a Raise

How to Ask Someone to be Your Boyfriend

How to Ask Someone to be Your Girlfriend

How to Attract a Man

How to Avoid Isolation in your Office

How to Date a Single Parent

How to Dress Business Casual

How to Improve your Memory

How to Improve your Self-Esteem

How to Intimidate People

How to Make Decisions

How to Manage Your Time

How to Negotiate an Employment

How to Overcome Shyness

How to Prioritize your to do List

How to Refuse Doing Stuff for Your Boss

How to Remember Important Dates

How to Remember Names

How to Separate Professional from
Personal Life

How to Write a Speech
 

I want to add other games on the website ASAP, a blog, and possible some more content. Send me your ideas at hnk_00 at yahoo.com.
Bookmark our site | Set as homepage | SiteMap

 

 


Check reviews about anything you are interested on Reviews from A to Z.